"Det er som det er, det er slik vi alltid har gjort det"
Heter det på folkemunne på Drivklepp Barneskule, men hvorfor er det slik egentlig?
Gamle tradisjoner er vonde å vende sier en av lærerne på skolen, vi har alltid
hatt en god tradisjon med å vurdere våre elever opp mot hva de har prestert tidligere, vi bruker en snittanalyse modell som har basis i pensum, utdanningsplaner og kompetanserefleksjon av elevene. Dette betyr at vi hvert kvartal tar snittet av alle gjennomførte del mål og beregner snittet av arbeidsmengde, gjennomførte planer og pensum relaterte hovedmål. Dette resultatet blir så arkivert i skolens interne dokumentarktiv (les: siste 5 år på skolens internserver). Ett kartotek som inneholder statestikk og elev notater ligger nå tilgjengelig for alle lærere.
I lys av den siste tids teknologiske utvikling har skolens ledelse hevdet å innføre digitale mapper, dette skal være en binært produkt for alle lærere med forankringen i plattformen Class Fronter, dette har på sin side skapt stor debattt på skolen og motviljen til en slik innføring er høy. De fleste av lærerne i dag hevder de er både trygge og stabile med det gamle systemet og ser derfor liten nytte av å gå vekk fra det tradisjonelle.
Konkluderende kan man si at gamler tradisjoner er fin å ha, men det viktige er å implementere nye digitale strukturer og løsninger for å lette hverdagen og arbeidsmengden til lærere og elever, vi må bli fremtidsrettet og som skolene Halbrend og Flatane ( skoler med god elev vurdering og IKT praksis) allerede har prestert å vise til gode resultat på området, ser allerede ledelsen på Drivklepp at dette er en modell som fungerer og kan tilpasses enhver skole i Norge. Lærerene på Drivklepp skole er flaskehalsen og det er derfor må det bli skolens administrative oppgave med å utvide halsen i den grad man klarer for å sikre at skolen henger med i tid og utvikling, bli fremtidsrettet og intuativ. Lærere skal ikke så i veien for elevenes progresjon, de skal gå bak å dytte sa rektor på siste læreremøte, dette viser til en god start.
Den som yter sitt beste vil oppleve det beste fra andre, dette blir skolens motto i denne prosessen og det viktigste elementet å ta høyde for å nå er samspillet mellom elev, foreldre og skolen. Her må bedre struktur, detaljeorienterte vurderingsplaner innføres samt en bedre og mer etablert kommunikasjon mellom infrastrukturene i nærområdet, skolen skal være en ressursplass, en åpen dialog og til slutt en fremtidsrettet plass for læring, det må bli vår nye tradisjon som har røtter i gammel tradisjon.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar