søndag 23. mai 2010

Eksamenstid

Nå braker det snart løs med muntlig eksamen og faglig utfordring står som bramseil på ei skute over de sydlige hav. Teori og praktisk gjennomføring står sentralt og refleksjon og meninger skal gi verdi for året som har gått.

Det er derfor godt å tenke på at året snart er omme, at man snart kan møte sommeren med lettet sinn og en god porsjon tilfredshet. Klapp på egen skulder er viktig for dette vårsemesteret men en takk til alle nære samarbeidspartere er uverderlig.

Et langt men etterlengtet utenlandsopphold venter i det fjerne hvor nydelige portretter og landskapsfotografier står på sentralt, ja gid den tid vil komme!

Men nå først venter en mer pensumrelatert stund hvor kjekke teorier og vitenskapelige teser skal handle om alt innen informasjonskompetanse, digital kompetanse, mediebruk og mediedanning. Her skal det tygges på hensyn og opphavsrett, på nettvett og kildebruk. Det skal læres om barn og unge i en digital hverdag, om mediesjonglering og delingskultur. Det skal læres om netikette og kritisk analyse, men også om digitale verktøy og læringsstrategier.

Så nå er det bare å legge fra seg alt annet av hyggelige tanker og virkelig vise dreiemomentet for egen læring, prøve å forstå hvordan man kan styre den didaktiske og pedagogiske utdanningen slik at alle barn og ungdom kan lære det jeg vet, langt langt der fremme.

Ja jeg gleder meg til muntlig eksamen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar