fredag 20. august 2010

Intervju av en medelev

Skolestart bringer med seg mange fantastiske ting, men også noen sjenerte scenarioer. Våre kjære lærere hadde i dag lagt opp til en øvelse, dette for å bli kjent med medstudenter. Dette ble introdusert som en oppgave basert på et intervju mellom 2 studenter. Her er min skildring av denne litt sjenerte opplevelsen og mitt intervjuobjekt.

Min medstudent heter Ingunn Vik og er fortiden bosatt i "verdens vakreste studentby" i følge Kristin Halvorsen (muntlig gjengivelse fra åpningstalen på Høgskolen i Volda 17.08.2010). Ingunn bor på studenthybel og etter alt å dømme trives hun med det. Etter et par minutt anes det gjennom intervjuet at Ingunn ikke har kommet helt i orden, noe som ble indikert av bla. manglende Internett (les:krise), slapp av det kommer :)

Ingunn er opprinnelig fra Åheim (kart oppgitt under)


Vis større kart

som er en av de største bygdene i Vanylven kommune på Sunnmøre og rommer ca 900 innbyggere (Wikipedia, 2010). Åheim også kjent som en gjennomferdselplass, for de som tar turen videre til for eksempel Stryn. Hun vokset opp sammen med familien sin, vi kan her nevne bla. to eldre brødre på henholdsvis 29 og 23 år. Dette gjør selvsagt Ingunn til den minste i familien, noe som ikke alltid var tilfelle, i hierarkiet hun har nemlig rådet over et par gullfisker tro det eller ei! Hun har to tantebarn, den ene på 3år og den andre på knappe måneden. Det skal ikke stikkes under en stol at dette var noe Ingunn tydeligvis var stolt av!

Gjennom oppveksten var Ingunn med på litt av hvert skal vi vite, ja det skal antas at korpserfaring også ga en viss kulturell kompetanse fra tidlig alder. Dette kommer helt sikkert godt med i MID studiene, rent musikalsk vel å merke. Av sportslige interesser nevnes både Taekwondo (kampsport) og fotball, så her gutter må man passe seg for både sidespark og langskudd. Fritiden sies å gå for det meste til de nærliggende sysler som data, musikk og film (Sesam generasjonen). Det er nok frø fra disse interessene som trolig har gitt tilvekst for fagfeltet Media, IKT og Design. Kanskje speiler nettopp dettte Ingunns valg for å studere her i Volda?

Etter en kort men munter samtale fant vi begge ut at hennes fremtid var humoristisk sett "usikker" he he. Dette bør fremheves med fet skrift, at Ingunn selv ikke var helt bestemt på hva hun ville bli eller hvilken retning hun ønsket å studere/spesialisere seg, noe som karakteriseres som en fellesnevner for den generelle student den første periode på Høgskulen (antatt ytring)

Det implementeres videre i dette intervjuet at Ingunn har gått Drama linjen på VGS og trivdes veldig godt med det valget. Ingunn tok det berømte "friåret" etter Dramalinjen på VGS, en avveksling som lett kan forstås av de som har gått på skolen. Det ble fortalt at "friåret" ble brukt til jobbing som lærervikar, noe som forfatteren her føler kan være et dytt i riktig retning i forhold til hennes karriere valg (hint hint)

Til slutt kan det sies at Ingunn virker som en kjekk og hyggelig jente og ønsker hun velkommen som min medstudent dette året.

Takk for intervjuet Ingunn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar